Nordic wit. Finnish grit. - Pohjoismainen viisaus. Suomalainen sisu.Pohjoismainen viisaus. Suomalainen sisu.

Viskligin toiminnassa kestävyys ei ole pelkkä sitoumus, vaan lupaus tuleville sukupolville. Liity mukaan, kun johdatamme tietä kohti kestävää, vaurasta ja inklusiivista maailmaa kaikille.

Pohjoismaissa me kannamme vastuuta rakkaasta ympäristöstämme. Pipojen valmistus tapahtuu Rahkosen harjun vieressä, kuvankauniilla pohjavesialueella, jossa toimintaa valvotaan ja rajoitetaan tiukasti. Tämä sijainti osoittautuu ihanteelliseksi tekstiiliteollisuudelle, kun toiminta suunnitellaan huolellisesti alusta loppuun. Ympäristövaikutukset minimoituvat harkitsemalla toimintatapoja tarkasti. Raaka-aineita, energiaa tai vettä ei haaskata turhaan. Kaikkien näiden käyttö perustuu harkintaan ja välttämättömyyteen. Kankaan viimeistely tehdään höyryttämällä, esimerkiksi pesemisen sijaan, mikä johtaa merkittävään veden säästöön.

Varmistamme, että toimintamme noudattaa Suomen lakeja ja säädöksiä. Visklig-pipojen tekijät palkitaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden standardien mukaisesti, lomaoikeudet mukaan lukien. Työolosuhteet ovat suotuisat, ja yrityksellämme on voimassa olevat sopimukset eläkevakuutusyhtiön, vakuutusyhtiön ja työterveyshuollon kanssa. Vaikka nämä asiat ovat itsestäänselvyyksiä Suomessa, voivat ne muualla olla puutteellisia. Valmistamalla tuotteet Suomessa, voimme olla varmoja siitä että asiat hoidetaan asianmukaisesti. 

Pipomme valmistetaan sertifioiduista raaka-aineista, jotka tulevat eurooppalaisilta teollisuuslankojen toimittajilta. Toimintamme synnyttämä leikkuujäte kierrätetään uudelleenkäyttöön esimerkiksi öljyntorjuntamattojen valmistuksessa. Aina kun mahdollista, suosimme pientarvikkeiden hankinnassa Suomalaisia tuotteita ja tuemme paikallisia toimittajia.

Uskomme vakaasti, että tekstiiliteollisuus voi toimia kannattavasti ja vastuullisesti Suomessa, sekä nyt että tulevaisuudessa. Maksamme mielellämme verot Suomeen ja haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä kestävää kotimaista tekstiiliteollisuutta.

Valitsemalla Viskligin tuotteet ja tukemalla toimintaamme, osallistut konkreettisella tavalla vihreämmän ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen.


VISKLIG-merinovilla

Tuotteissamme käytettävä merinovilla on laadultaan mulesing vapaata. Kuidun alkuperä on pääosin Etelä-Afrikka. Pieniä määriä kuidusta saattaa olla peräisin myös Etelä-Amerikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista, mulesingvapaista lähteistä. Loiseläin, joka pesiytyy merinolampaiden poimuihin, jota lampaille kivuliaalla mulesing-toimenpiteellä pyritään estämään, ei esiinny Etelä-Afrikassa, jonka johdosta kaikki Etelä-Afrikkalainen merinovilla on varmasti mulesingvapaata.

Merinovillapipoissa käytettävä merinovillalanka kehrätään Liettuassa ja värjätään Italiassa. Tämän jälkeen lanka saapuu Suomeen Yli-Ullavalle neulottavaksi, jonka jälkeen neuloksista valmistuvat itse pipot.

Merinovillahuiveissa käytettävä merinovillalanka kehrätään Romaniassa. Neulos neulotaan Suomessa Orivedellä ja viimeistellään värjäämössä Hämeenkyrössä. Tuubit ommellaan valmiiksi Kangasalla.

Merinovillalanka, jota pipoissa ja tuubihuiveissa käytetään, on paitsi mulesingvapaata, myös laadultaan Öko-Tex® 100-standardoitua.