Vastuullisesti lite bättreVastuullisesti lite bättre

Kaikki VISKLIG tuotteet valmistetaan Suomessa. Näin annamme kuluttajalle mahdollisuuden tukea suomalaista työtä ja tekstiilialaa. Suomalainen tuotanto takaa myös sen, että valmistus on tapahtunut sekä ihmisiä että luontoa kunnioittaen. Kun tuotanto tapahtuu lähellä, voimme helposti käydä tervehtimässä esimerkiksi ompelijoita, jotka valmistavat VISKLIG-vaatteet.

VISKLIG tuotteita ei valmisteta massatuotantona, vaan kysynnän mukaan. Näin tuotteet pysyvät myös yksilöllisinä.

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme perusvaatteita, jotka kestävät pitkään, ovat ajattomia ja edustavat jotakin aivan muuta kuin ohimeneviä muotivillityksiä tai ”pikamuotia”.

VISKLIG. Vastuullisesti lite bättre.


VISKLIG-puuvilla

Puuvillaneulokset, joita käytetään kaikissa VISKLIG-vaatteissa, ovat valmistettu ja värjätty Suomessa. Neulonta tapahtuu Orivedellä, ja värjäys Nokialla. Neuloksille on myönnetty Öko-Tex® standardi 100, luokka II (tuotteet joiden ihokosketus on suuri), mikä takaa, että neulokset on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja, jotka voisivat olla haitallisia ihmisille, eläimille tai ympäristölle.

Neuloksiin käytetään luomupuuvillaa, joka on sekä viljelty että kehrätty langaksi Turkissa. Käyttämällämme luomupuuvillalangalle on myönnetty GOTS (Global Organic Textile Standard) – sertifikaatti. Sertifikaatti kattaa tuotannon ympäristöystävällisyyden lisäksi myös ihmisten ja eläinten hyvinvointia koskevat asiat. GOTS- sertifikaatti voidaan myöntää vain ja ainoastaan luomupuuvillalle.

Kun puuvilla ja lanka tuotetaan Turkissa ja loput työt tehdään Suomessa, pysyy tuotantoketju lyhyenä. Mitä lyhyempi tuotantoketju, sitä helpommin voimme varmistaa ketjun läpinäkyvyyden, ja sitä paremmin voit kuluttajana luottaa siihen, että tuotteet pyritään valmistamaan ilman ylimääräisiä ja pitkiä toimitusmatkoja, joka omalta osaltaan kuormittaisivat ympäristöä.


VISKLIG-merinovilla

Tuotteissamme käytettävä merinovilla on laadultaan mulesing vapaata. Kuidun alkuperä on pääosin Etelä-Afrikka. Pieniä määriä kuidusta saattaa olla peräisin myös Etelä-Amerikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista, mulesingvapaista lähteistä. Loiseläin, joka pesiytyy merinolampaiden poimuihin, jota lampaille kivuliaalla mulesing-toimenpiteellä pyritään estämään, ei esiinny Etelä-Afrikassa, jonka johdosta kaikki Etelä-Afrikkalainen merinovilla on varmasti mulesingvapaata.

Merinovillapipoissa käytettävä merinovillalanka kehrätään Liettuassa ja värjätään Italiassa. Tämän jälkeen lanka saapuu Suomeen Yli-Ullavalle neulottavaksi, jonka jälkeen neuloksista valmistuvat itse pipot.

Merinovillahuiveissa käytettävä merinovillalanka kehrätään Romaniassa. Neulos neulotaan Suomessa Orivedellä ja viimeistellään värjäämössä Hämeenkyrössä. Tuubit ommellaan valmiiksi Kangasalla.

Merinovillalanka, jota pipoissa ja tuubihuiveissa käytetään, on paitsi mulesingvapaata, myös laadultaan Öko-Tex® 100-standardoitua.